Uždaryti

Pirčių keliai ir klystkeliai. Apie keistas pirtis ir pirtinimąsi

Data: 2024-02-19, 20:00
Organizatorius : Lietuviškos pirties akademija

Vebinaras

Žmonių fantazija beribė. Tačiau neretai nutinka, kad, anot patarlės, iš didelio rašto išeina iš krašto. Pirtis - ne išimtis. Kūrybinės naujų kelių paieškos kartais nuveda į tokius brūzgynus, kad nei juoktis, nei verkt. 

Lietuviškos pirties akademija švenčia 20 metų savo veiklos sukaktį. Per tą laiką, patikėkite, matėme ir patyrėme visko. Ir vis dar yra dėl ko nustebti. Kadangi pirtis - labai suėtingas ir visaapimantis reiškinys, tai ir priklaidžioti galima visur ir visaip.
Jei paprastai savo seminaruose kalbame apie gerą pirtį (taip, kaip tą gerumą suprantame dabar), tai šį kartą pakviesime truputį atsikvėpti nuo rimtų ir sudėtingų temų ir „be tabu“ stiliuje pakalbėti apie įvairius įdomius nukrypimus pirtyje:

  • beprotiškus ir beprasmiškus dizaino ir konstrukcijos sprendimus;
  • miroklimato „anomalijas“;
  • keistas, nelogiškas, o kartais ir pavojingas procedūras;
  • skirtingų pirties kultūrų sandūroje gimusius nesusipratimus;
  • ir t.t.

Svedija

Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad per tuos du dešimtmečius mūsų pirties kultūra taip pat gerokai pasikeitė. Kai kurie dalykai, kurie atrodė normalūs ir priimtini tada, dabar kelia šypseną. Vienos inovacijos prigyja, kitos - ne. Kai kurie dalykai teoriškai atrodo gerai - kol nepabandai praktiškai. O to, ką mes jau pabandėme ar patyrėme, galbūt jums nereikės kartoti... 

Šis susitikimas bus naudingas tiek norintiems įsirengti savo pirtį, tiek ir studijuojantiems pirtininko mokslus.  Mes sulaužysime temų rėmus ir tiesiai atsakysime į klausimus apie pirties iššūkius!

Ir jums taip buvo? Pasidalinkite!

Tokiomis istorijomis paprastai pirtininkai dalijasi savo ratelyje - kartais pasibaisėdami, kartais pakikendami. Neabejojame, kad daugelis iš jūsų taip pat turėtų ką papasakoti. Pasidalinkite savo istorija vakaro metu ir pabandykite mus nustebinti. Pavyks - gausite taškų!

Kas dėsto

Rimas birute

Pirtininkas, LPA vadovas Rimas Kavaliauskas

Pirtininkė Birutė Masiliauskienė

uždaryti

Pastabos administratoriui

Jei šiame straipsnyje pastebėjote neteisingą faktą ar klaidą, galite apie tai pranešti redakcijai. Prašome užpildyti formą ir paspausti „Siųsti“